ukenru
bayden-sogodni-vistupit-iz-zayavami-pro-borotbu-ukrayini-z-rf-biliy-dim

Байден сьогодні виступить із заявами про боротьбу України з рф - Білий дім

 • 152609 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Президент США Джо Байден розповість у четвер про боротьбу України з росією, за кілька днів після того, як адміністрація направила до Києва двох високопосадовців, повідомляє The Hill, пише УНН.

Цитата

"Президент виступить із заявами про підтримку українців, які захищають свою країну і свою свободу від жорстокої війни росії", - заявив The Hill представник Білого дому.

Виступ очікується о 16:45.

Раніше

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони країни Ллойд Остін у вихідні відвідали Київ, де зустрілися з українськими офіційними особами, включаючи Президента Володимира Зеленського.

Ці двоє пообіцяли продовжувати підтримувати Україну, а Остін сказав, що США хочуть "побачити, що росія ослаблена настільки, що вона не може робити те, що вона зробила, вторгнувшись в Україну".

Адміністрація Байдена також оголосила про призначення Бріджіт Брінк, нинішнього посла США у Словаччині, послом в Україні. США відправляють дипломатів до України вперше з початку війни 24 лютого.

Минулого тижня Байден оголосив, що США направлять пакет військової допомоги на 800 мільйонів доларів, щоб допомогти Україні відбити вторгнення російських військ на Донбас на сході України, лише через тиждень після оголошення такого ж пакета на 800 мільйонів доларів.

Українські Національні Новини

Політика