ukenru
bayden-rozglyadaye-mozhlivist-zaprovadzhennya-sanktsiy-proti-nayblizhchogo-otochennya-putina-naperedodni-peregovoriv-tsogo-tizhnya

Байден розглядає можливість запровадження санкцій проти найближчого оточення Путіна напередодні переговорів цього тижня

 • 28016 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Президент США Джо Байден нині зважує можливість запровадження широкого спектру санкцій проти Росії, покликаних утримати президента Росії Володимира Путіна від вторгнення в Україну. Про це пише CNN з посиланням на джерела в Білому домі, інформує УНН.

Деталі

Санкції включають нові обмеження проти членів найближчого оточення Путіна та російських виробників енергії, а також - відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT, яку використовують банки по всьому світу.

Джерела заявляють, що поки не прийнято остаточних рішень про те, чи застосовувати нові санкції і коли. Адміністрація Байдена в даний час веде переговори з європейськими партнерами, багато з яких мають тісніші економічні відносини з Росією, сподіваючись на координацію дій.

Джерела CNN кажуть, що нові економічні санкції можуть бути націлені на різні сектори, включаючи виробників енергії та російські банки. Нові санкції також можуть бути застосовані щодо суверенного боргу Росії.

Вони також, ймовірно, переслідуватимуть провідних російських олігархів, обмежуючи їх можливості подорожувати та потенційно перекриваючи доступ до американських банківських систем та систем кредитних карток.

За словами високопосадовця адміністрації Байдена, також ведеться серйозна дискусія про позбавлення російських виробників енергії доступу до боргових ринків у разі вторгнення до України.

"Ми склали страшенно агресивний пакет, - сказав чиновник. - І попередили Росію, що якщо вона вторгнеться в Україну, США та Європа разом запровадять найгірші економічні санкції, які будь-коли застосовувалися до країни, за межами Ірану та Півночної Кореї".

"Є побоювання, що Росія намагатиметься у відповідь стримати виробництво", - сказав CNN високопоставлений американський чиновник.

Доповнення

Згідно з новими даними американської розвідки, Росія може розпочати військовий наступ в Україні протягом кількох місяців, оскільки вона зібрала до 175 000 військовослужбовців уздовж кордону.

CNN повідомив у п'ятницю, що російські сили розташовуються вздовж кордону з Україною, щоб "здійснити швидке та негайне вторгнення", включаючи зведення ліній постачання, таких як медичні підрозділи та паливо, які можуть витримати затяжний конфлікт, якщо Москва вирішить вторгнутися.

Офіційні особи заявили, що нинішній рівень техніки, розміщеної у цьому районі, може забезпечувати постачання передових сил протягом семи-десяти днів та інших допоміжних підрозділів упродовж місяця.

Українські Національні Новини

Новини Світу