ukenru
bayden-rozglyadaye-mozhlivist-poyizdki-do-yevropi-schob-vidznachiti-richnitsyu-vtorgnennya-rosiyi-zmi

Байден розглядає можливість поїздки до Європи, щоб відзначити річницю вторгнення росії - ЗМІ

 • 949374 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Президент США Джо Байден розглядає можливість поїздки до Європи у зв'язку з річницею вторгнення росії в Україну наступного місяця, повідомили CNN два високопосадовці адміністрації, передає УНН.

Деталі

Поїздка ще не підтверджена, деталі ще не узгоджені. Але одне з джерел сказало, що однією з розглянутих зупинок є Польща, ключовий союзник НАТО, який зараз розміщує тисячі американських військовослужбовців, яка також є центром для постачання західної зброї в Україну. Військовослужбовці США також навчають там українських військовослужбовців.

Однак малоймовірно, що Байден поїде в Україну в рамках цієї поїздки, сказав один з офіційних осіб, враховуючи побоювання щодо безпеки, що зберігаються.

Помічники Байдена вже кілька тижнів планують, як вони відзначать річницю вторгнення, зокрема, можливо, що президент США виступить із важливою промовою. Вони сподіваються наголосити на стійкості українського народу, зазначивши, що, коли почалася війна, багато хто припускав, що Київ впаде протягом кількох днів.

NBC News вперше повідомило, що розглядається можливість поїздки до Європи.

Українські Національні Новини

Новини Світу