ukenru
bayden-poyasniv-vidmovu-vid-spilnoyi-preskonferentsiyi-z-putinim

Байден пояснив відмову від спільної пресконференції з Путіним

 • 22374 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Президент США Джо Байден вирішив не проводити спільну пресконференцію з президентом Росії Володимиром Путіним за підсумками їх саміту в Женеві наступного тижня, тому що не хоче, щоб від зустрічі "відволікали" подробиці публічного виступу лідерів. Про це Байден сказав журналістам під час пресконференції в Корнуоллі, передає УНН з посиланням на The Hill.

Цитата

"Я завжди вважав, і я не хочу сказати, що преса не повинна знати, але це не змагання про те, хто може краще виступити на прес-конференції або спробувати поставити один одного в незручне становище. Йдеться про те, щоб чітко визначити, які умови для поліпшення відносин з Росією", - сказав Байден репортерам.

"Я думаю, що найкращий спосіб розібратися з цим - це наша з ним зустріч, наша з ним розмова. Я знаю, що ви не маєте сумніву, що я буду дуже відвертим з ним з приводу наших побоювань, і я чітко викладу свою точку зору на те, як пройшла ця зустріч, а він чітко викладе свою точку зору на те, як вона пройшла. Я не хочу відволікатися на те, "чи потиснули вони один одному руки", "хто більше говорив" та інше", - додав він.

Що було раніше

Напередодні видання The New York Times, посилаючись на помічників Байдена, повідомило що під час обговорень з Вашингтоном параметрів зустрічі президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна Москва запропонувала, щоб після переговорів лідери провели спільну конференцію, але американська сторона відмовилася.

Причиною нібито став спільний брифінг, який пройшов в 2018 році після зустрічі Путіна з колишнім президентом США Дональдом Трампом. За даними джерел, співробітники адміністрації Байдена пам'ятають, як на тому заході Путін "взяв верх" над Трампом.

Додамо

Як повідомили 12 червня в американській адміністрації, окрема пресконференція Байдена стане найбільш підходящим форматом для обговорення з вільною пресою теми, порушеної на зустрічі. При цьому раніше прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі називала спільний брифінг двох президентів кращим варіантом.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що відмова від ідеї спільної прес-конференції не говорить про невисокі очікування щодо результатів саміту. Він нагадав, що після зустрічі Байдена з британським прем'єром Борисом Джонсоном раніше на цьому тижні також не стали проводити спільний брифінг, і "швидше за все, це практика американського президента". За словами Пєскова, Путін після переговорів також вийде окремо поспілкуватися з журналістами.

Українські Національні Новини

Новини Світу