ukenru
banda-zlochintsiv-napadala-i-grabuvala-litnikh-lyudey-na-poltavschini

Банда злочинців нападала і грабувала літніх людей на Полтавщині

 • 15253 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. У Полтавській області затримали злочинців, яких підозрюють у скоєнні розбійних нападів на літніх людей. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Полтавської області.

"За процесуального керівництва Миргородської місцевої прокуратури викрито групу осіб, які скоїли грабежі та розбійні напади на жителів Миргородського, Великобагачанського та Новосанжарського районів Полтавської області", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, в листопаді та в грудні минулого року троє осіб, маючи корисливий мотив, з метою особистого збагачення, скоїли грабежі та розбійний напад на людей похилого віку. Завдаючи потерпілим тілесні ушкодження, зловмисники заволоділи їхнім майном загалом на 60 тисяч грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пенсіонерів вкрали майже два мільйони гривень

Двох осіб встановили та затримали, повідомили у прокураторі. Зараз правоохоронці продовжують встановлювати інших осіб, причетних до цих злочинів.

"За процесуального керівництва прокуратури затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, за попередньою змовою групою осіб, з проникненням у житло), та ч. 3 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло) КК України", – зазначили у відомстві.

Суд взяв підозрюваних під варту. Нині досудове розслідування триває. Правоохоронці перевіряють причетність цих осіб до вчинення аналогічних злочинів в Полтавській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині 19-річний розбійник напав на пенсіонерку

Як уточнюється, підозрюваним загрожує покарання – позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області пенсіонерів пограбували на 50 тис. доларів та 700 тис. гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП