baiden-zaklykaie-izrail-ne-vidnovliuvaty-boi-u-sektori-hazy-axios

Байден закликає Ізраїль не відновлювати бої у Секторі Гази – Axios

 • 31869 переглядiв

Президент Байден висловив стурбованість прем'єр-міністру Ізраїлю Нетаньяху потенційним збільшенням жертв серед цивільного населення і загостренням гуманітарної кризи в разі відновлення Ізраїлем військових дій на півдні Гази, повідомляє Axios. США та Ізраїль домовилися продовжити обговорення будь-яких оперативних планів до вжиття заходів.

Минулої неділі президент Байден сказав прем’єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу, що він стурбований можливою військовою операцією Ізраїлю на півдні Гази після завершення поточної паузи у бойових діях. Про це пише видання Axios з посиланням на офіційних осіб у США, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що адміністрація Байдена надзвичайно стурбована тим, що ізраїльська операція на півдні Сектора Гази, де зосереджено 2 мільйони палестинців, призведе до значно більших жертв серед цивільного населення та поглиблення гуманітарної кризи в анклаві , заявили чиновники.

За даними Міністерства охорони здоров'я в Газі, керованої ХАМАСом, з початку війни в Газі було вбито щонайменше 14 800 палестинців, у тому числі 6 000 дітей.

Офіційні особи США заявили, що телефонна розмова Байдена з Нетаньяху в неділю була зосереджена саме на його занепокоєнні з приводу ізраїльської операції в південній частині сектора Газа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган заявив, що йому не дуже зручно дзвонити Байдену щодо кризи в Газі

Байден сказав Нетаньягу, що те, як Ізраїль діяв на півночі Гази, який включав широкий штурм і три бронетанкові та піхотні дивізії, не може повторитися в південній частині анклаву через мільйони палестинців, які там зараз перебувають.

Нетаньягу сказав Байдену, що операція на півдні країни необхідна для досягнення мети Ізраїлю щодо знищення ХАМАС, і ізраїльська громадськість зараз не погодиться на припинення військової операції.

Доповнення

Під час розмови Байден сказав, що він хоче, щоб США та Ізраїль провели додаткові дискусії щодо оперативних планів ізраїльської армії на південь Гази перед будь-якою такою операцією. Один із американських чиновників сказав, що Нетаньяху погодився.

Представники США та Ізраїлю заявили, що останніми днями відбулися дві подібні розмови між міністром оборони Ллойдом Остіном і його ізраїльським колегою Йоавом Галлантом.

На початку війни Ізраїль наказав понад 1 мільйону палестинців евакуюватися з північної частини Гази та рушити на південь, перш ніж почалося його наземне вторгнення.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Росії заявили про збитий над Бєлгородською областю дрон

     • 28153 переглядiв

    На Хмельниччині працювала ППО

     • 31164 переглядiв

    У Казахстані через пожежу в хостелі загинули 13 людей

     • 29456 переглядiв

    На Вінниччині вибухи, працює ППО

     • 31233 переглядiв