baiden-prokomentuvav-vykhid-iz-z-peredvyborchoi-honky-zakhyst-demokratii-vazhlyvishyi-nizh-posada

Байден прокоментував вихід із передвиборчої гонки: "Захист демократії важливіший, ніж посада"

 • 15965 переглядiв

Джо Байден прокоментував свій вихід з передвиборчої гонки, заявивши про передачу естафети новому поколінню. Він підтримав Камалу Гарріс як кандидатку в президенти та наголосив на важливості захисту демократії.

Президент США Джо Байден в своїй першій великій публічній заяві  після виходу із перевиборчої гонки пояснив своє рішення тим, що "передає факел новому поколінню" і підтримав віцепрезидентку Камалу Гарріс як кандидатки у президенти. Про це УНН повідомляє із посиланням на "Голос Америки".

Деталі

У зверненні у середу Байден заявив, що "поважає цю посаду". "Але я більше люблю свою країну", – сказав Байден. Також додав, що "захист демократії важливіший, ніж будь-яка посад".

Він закликав американців активно брати участь у захисті демократії: "Тут не правлять королі та диктатори. Тут правлять люди. Історія у ваших руках. Сила у ваших руках. Ідея Америки – у ваших руках".

Він також наголосив на основних пріоритетах для свого президентства до кінця строку, який завершується у січні. Серед зовнішньополітичних пріоритетів Байден назвав підтримку України.

Ми продовжимо об'єднувати коаліцію гордих націй, щоб зупинити путіна і не дати йому захопити Україну та завдати ще більшої шкоди

– сказав Байден у зверненні до нації.

При цьому він наголосив, що буде продовжувати посилювати та об'єднувати НАТО.

Після виходу Байдена з передвиборчих перегонів, Гарріс випереджає Трампа - Reuters 23.07.24, 22:23

Популярні

Новини по темі

Amazon в Італії звинуватили в податкових махінаціях

 • 14464 переглядiв

Дощі та до 32° тепла: прогноз погоди на сьогодні

 • 34262 переглядiв