baiden-posylyt-finansovi-sanktsii-proty-posibnykiv-rf

Байден посилить фінансові санкції проти пособників рф

 • 26192 переглядiв

Президент Байден має намір підписати новий указ про посилення санкцій проти тих, хто фінансово підтримує російську війну, він спрямований на проксі-сервіси та посередників, які допомагають росії уникати вже існуючі санкції.

Президент США Джо Байден має намір посилити санкції проти росії. Вторинні санкції дозволять переслідувати фінансових посередників у країнах, які допомагають обходити санкції. Про це заявив високопосадовець адміністрації Байдена, пише УНН з посиланням на сайт Білого дому.

Президент Байден має намір підписати новий указ, який посилює санкційні повноваження США проти росії, з акцентом на тих, хто фінансує російську війну,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

За словами високопосадовця, кремль витратив чимало часу та ресурсів, спрямовуючи свої розвідувальні служби на пошук способів ухилення від санкцій та експортного контролю. Були створені посередники та підставні компанії, які використовували фінансових посередників, щоб обійти обмеження та отримати критично важливі компоненти для війни. Це такі товари, як напівпровідники, верстати, хімічні прекурсори, шарикопідшипники та оптичні системи.

За останній рік США та глобальна коаліція викрили та припинили мережі ухилення від санкцій, ввівши санкції або включивши до списку сотні підставних компаній, посередників та російських компаній, які роблять дії щодо переміщення таких деталей, повідомив представник.

Цей інструмент буде першим, який дозволить нам використати вторинні санкції для переслідування фінансових установ,

- заявив високопосадовець.

Представник адміністрації Байдена заявив, що протягом останніх двох років США говорили з країнами та банками про важливість забезпечення того, щоб вони не надавали матеріальної підтримки російській економіці.

Він зазначив, що за останні два роки, будучи частиною глобальної коаліції, на частку якої припадає понад половина світового ВВП, США використали економічні інструменти, щоб підірвати здатність росії постачати свою армію та обмежити ресурси кремля для ведення війни проти України.

Наші санкції вже мають значний вплив. З лютого 2022 року російські військові втратили понад 13 000 одиниць техніки, включаючи танки, БПЛА та ракетні системи. Зараз вона намагається відновити свій арсенал через виробничі обмеження, брак робітників та обмежений доступ до іноземних компонентів. Наша мета - ускладнити кожну з цих проблем. І указ, який планує підписати Президент, допоможе нам зробити саме це,

- підкреслив він.

Доповнення

росія також стикається з дедалі складнішим економічним тиском.  У той час як оборонні витрати Кремля зросли майже на 75% у першій половині 2023 року, його доходи від експорту енергоносіїв впали майже на 40% цього року через обмеження цін, запроваджене Сполученими Штатами та нашими союзниками.

Представник Білого дому наголосив, що окрім експорту енергоносіїв, росія стає все більш ізольованою у світовій економічній торгівлі, одночасно стикаючись з відтоком мізків.  Імміграція з росії досягла історичного максимуму. Прямі іноземні інвестиції перейшли у мінус.

Загалом, економіка росії на 5% менша, ніж прогнозувалося до війни, і значно відстає від інших країн-експортерів нафти.

Нагадаємо

18 грудня Рада ЄС офіційно ухвалила 12-й пакет економічних та індивідуальних  санкцій проти рф, зокрема запроваджується заборона на імпорт, купівлю або передачу алмазів з росії.

Канада розширила санкції щодо Росії, до списку потрапили десятки фізичних осіб12.12.23, 18:53

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Байден посилить фінансові санкції проти пособників рф

     • 26192 переглядiв

    Уряд призначив двох заступників голів МЗС та Держрезерву

     • 27858 переглядiв

    Банки пройшли пік кредитних втрат – Нацбанк

     • 27026 переглядiв

    Як обрати кращу компанію з розробки сайтів

     • 23357 переглядiв