ukenru
bagatotisyachni-aktsiyi-proti-rasizmu-vidbulisya-u-bagatokh-mistakh-nimechchini

Багатотисячні акції проти расизму відбулися у багатьох містах Німеччини

 • 10723 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. У багатьох містах Німеччини у суботу, 6 червня, відбулися багатотисячні мирні протести проти поліцейського насильства та расизму. Про це повідомляє УНН з посиланням на dpa і DW.

Зокрема, у центрі Гамбурга на вулицю Юнгфернштіг на мітинг прийшли понад дев'ять тисяч осіб, хоча, згідно з правилами соціального дистанціювання через епідемію коронавірусу, на місці проведення акції мало б бути не більше 525 осіб. Ще один мітинг відбувся на площі біля ратуші Гамбурга.

У землі Гессен найбільша кількість учасників акції протесту забралася у Франкфурті-на-Майні – близько дев'яти тисяч осіб. У столиці Баварії Мюнхені участь у демонстрації взяли близько десяти тисяч осіб.

Акції протесту також відбулися і в кількох містах землі Північний Рейн-Вестфалія. Зокрема, у Дюссельдорфі у мирному марші проти расизму та поліцейської жорстокості взяли участь близько тисячі осіб.

У Берліні акція протесту відбулася на центральній площі міста Александерплац і зібрала близько 15 тисяч учасників, переважно молодь.

Згідно з повідомлень організаторів і поліції, на усіх акціях протесту учасники були у масках і дотримувалися правил дистанціювання відповідно до запроваджених раніше карантинних обмежень.

Аналогічні акції відбулися в інших країнах світу. Зокрема, демонстранти вийшли на вулиці низки міст Великобританії - Лондона, Манчестера та Кардіффа. Мітинги відбулися також в австралійських Сіднеї, Мельбурні и Брісбені.

Нагадаємо, Трюдо схилив коліно в пам'ять про загиблого в США Джорджа Флойда.

Українські Національні Новини

Новини Світу