ukenru
bafta-2020-ogolosheno-peremozhtsiv-premiyi

BAFTA-2020: оголошено переможців премії

 • 31315 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Британська академія кіно і телевізійних мистецтв оголосила переможців щорічної премії BAFTA. Лідером за кількістю нагород стала історична драма про Першу світову війну "1917", знята режисером Семом Мендесом, а також кілька нагород отримав "Джокер" від режисера Тодда Філліпса. Про це повідомляє УНН з посиланням на результати премії.

Так, "1917" виграв сім із дев'яти можливих нагород, зокрема в ключових номінаціях "Найкращий фільм" і "Найкращий британський фільм", а сам Сем Мендес став переможцем в категорії "Найкращий режисер".

В акторських номінаціях премії дісталися Хоакіну Феніксу за роль у "Джокері" та Рене Зеллвегер, яка зіграла головну роль у фільмі "Джуді", присвяченому життю і творчості легендарної співачки і актриси Джуді Гарленд.

Фільму "Джокер" також вдалось взяти "Бронзові маски" за музичний супровід та підбір акторів, у той час як відео монтаж академіки відзначили у стрічці "Аутсайдери".

Кращим фільмом, що був знятий не англійською мовою, оголосили стрічку "Паразити" південнокорейського режисера Пон Джун Хо. Він також отримав премію за кращий оригінальний сценарій. За адаптований сценарій премія дісталася фільму "Кролик Джоджо", режисер Тайка Вайтіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі номінанти на кінопремію "Оскар"

Зазначимо, що кращим повнометражним мультфільмом 2019 року британські кіноакадеміки назвали анімаційний фільм "Клаус" від Netflix.

Стрічка "Маленькі жінки", що нещодавно вийшла в український прокат, отримала нагороду за найкращі костюми, а кінофільм "Сенсація" за участі Шарліз Терон, Ніколь Кідман та Марго Роббі отримав відзнаку за макіяж та зачіски.

Нагадаємо, що американський актор Бред Пітт став володарем премії BAFTA в номінації “Краща чоловіча роль другого плану”. Престижної нагороди актор був удостоєний за виконання ролі каскадера Кліффа Бута в картині “Одного разу в... Голлівуді” кінорежисера Квентіна Тарантіно (Once Upon a Time ... in Hollywood).

У номінації “Краща жіноча роль другого плану” нагорода дісталася американській актрисі Лорі Дерн. “Бронзову маску” їй принесла роль у фільмі “Шлюбна історія” (Marriage story) режисера Ноа Баумбаха. Актриса зіграла адвоката Нору, взялася за болючий процес розлучення молодої пари.

Українські Національні Новини

Новини Світу