ukenru
avstriya-priynyala-umovi-rf-pro-oplatu-rosiyskogo-gazu-v-rublyakh-kantsler

Австрія прийняла умови рф про оплату російського газу в рублях - ЗМІ

 • 304908 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Австрія та австрійська нафтогазова компанія OMV ухвалили умови оплати російського газу в рублях, повідомив канцлер Австрії Карл Негаммер, інформує російська служба BBC, пише УНН.

Деталі

Негаммер повідомив, що президент росії володимир путін запевнив у безпеці постачання.

Раніше аналогічні умови оплати російського газу прийняли Сербія та Угорщина.

Крім того, можливість оплати газу в рублях обговорюється в Німеччині - у німецькому енергетичному концерні Uniper заявили, що припускають такий варіант і обговорює його з владою Німеччини, наступний платіж у компанії наприкінці травня.

Доповнення

Вранці в "Газпромі" заявили про припинення постачання газу до Болгарії та Польщі, які платити в рублях відмовилися. У компанії також наголосили, що оскільки обидві країни транзитні, то у разі "несанкціонованого відбору російського газу з транзитних обсягів до третіх країн, постачання для транзиту буде скорочено на цей обсяг".

При цьому дані європейських газових операторів вранці в середу показали, що постачання газу до Польщі з рф відновилося після короткочасного припинення.

Представник польського уряду зі стратегічної енергетичної інфраструктури Петр Наїмський заявив, що Польща більше не має наміру купувати газ у росії.

Міністр енергетики Болгарії Александр Ніколов заявив, що "болгарські газові сховища здатні забезпечити внутрішніх споживачів після скасування російських постачань" на місяць.

Він також наголосив, що Болгарія повністю сплатила квітневі постачання газу, і звинуватив Газпром у порушенні контракту. "На даний момент, природний газ використовується як політична та економічна зброя у війні", - сказав він.

Українські Національні Новини

Економіка