ukenru
avstraliya-prizupinila-aviaudari-v-siriyi

Австралія призупинила авіаудари в Сирії

 • 11454 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Військові Австралії призупинили повітряні операції над Сирією, що стало запобіжним заходом після того, як Сполучені Штати збили сирійський літак, передає УНН з посиланням на The Australian.

Міністерство оборони країни у вівторок підтвердило припинення операцій на фоні посилення напруженості між Росією і Сполученими Штатами в зв'язку зі збиттям сирійського винищувача в неділю.

Прес-секретар австралійського міністерства оборони заявив, що "операції з нанесення ударів сил оборони Австралії тимчасово припинилися".

Він сказав, що автралійські військові "уважно стежать за повітряною ситуацією в Сирії і свого часу буде прийнято рішення про відновлення повітряних операцій".

Прес-секретар австралійського оборонного відомства сказав, що операції австралійських військових в Іраку тривають.

У рамках операції Air Task Group Okra на Близькому Сході Австралія розгорнула шість винищувачів F/A-18A повітряних сил країни, літак E-7A і багатоцільовий літак-заправник KC-30A в складі коаліції, яка бореться з "Ісламською державою" в Іраку і Сирії.

Міноборони Росії пообіцяло в понеділок розглядати як цілі "будь-які повітряні об'єкти" в районах, контрольованих в Сирії її бойовою авіацією, після того як ВВС США збили над Раккою сирійський винищувач.

Українські Національні Новини

Новини Світу