aviakatastrofu-vertolota-prezydenta-iranu-vyznaly-neshchasnym-vypadkom-zmi

Авіакатастрофу вертольота президента Ірану визнали нещасним випадком - ЗМІ

 • 13628 переглядiв

Спецслужби Ірану завершили розслідування авіакатастрофи, в якій загинув президент Раїсі. Причинами аварії названо погодні умови та перевантаження, версію диверсії виключено.

Авіакатастрофу, в якій загинув президент Ірану Ібрагім Раїсі, визнали нещасним випадком. Про це повдіомило іранське агентство Fars із посиланням на джерело у спецслужбах країни, передає УНН.

За словами співрозмовника Fars, у рамках розслідування спецслужби Ірану перевірили близько 30 тисяч осіб, і результати цих розслідувань показують, що людського фактору немає та підозрілих факторів не виявлено.

Ймовірність диверсії та злому електронних систем вертольоту також виключена, додає джерело. Крім того, дослідження не виявили ознак хімічних речовин і шкідливих речовин.

За словами співрозмовника Fars, до авіакатастрофи призвели два фактори: погодні умови та перевантаження. Вертоліт, як повідомляється, вилетів із затримкою, і на той момент погода погіршилася. 

"Служби безпеки та розвідки завершили своє ретельне розслідування, і є абсолютна впевненість, що те, що сталося, було нещасним випадком", - резюмував співрозмовник видання.

"Слідів куль немає": генштаб Ірану оголосив попередній звіт щодо авіакатастрофи, у якій загинув президент Раїсі 24.05.24, 14:19

Нагадаємо

Гелікоптер з іранським президентом Ібрагімом Раїсі розбився 19 травня. На борту також був міністр закордонних справ країни Хусейн-Амір Абдуллахіан.

В день авіакатастрофи в північно-західному регіоні Ірану були несприятливі погодні умови й густий туман, це ускладнило пошукову операцію на місці інциденту.

Антоніна Туманова

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі