aviakatastrofa-u-brovarakh-sud-vidpraviv-pid-aresht-sche-trokh-posadovtsiv-dsns

Авіакатастрофа у Броварах: суд відправив під арешт ще трьох посадовців ДСНС

 • 381351 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою ще трьом посадовцям ДСНС, у справі про падіння гелікоптера у Броварах, де загинуло керівництво МВС, з суду у п'ятницю повідомило Суспільне, пише УНН.

До цього суд обрав такий самий запобіжний захід для начальника управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Івана Коробки.

Цитата

«Два місяці тримання під вартою без права застави суд уже призначив чотирьом посадовцям ДСНС: Івану Коробці, Володимиру Леонову, Андрій Дворнику та Олегу Іванову», - вказує видання.

У коментарі Суспільному Олег Іванов, так само як і Іван Коробка, сказав, що з рішенням не згоден і подаватиме апеляцію.

А на запитання чому не скасували політ, відповів: "– Це не мій рівень. – А хто мав ухвалювати такі рішення? – Міністр".

Доповнення

Напередодні п'ятьом посадовцям ДСНС оголосили про підозру в порушенні правил безпеки польотів, що спричинило загибель людей, та службову недбалість. За даними слідства, під час підготовки до польоту командиру екіпажу не повідомили про метеорологічні дані по всьому маршруту запланованого руху, зокрема, про вкрай несприятливі погодні умови над Броварами, а сам екіпаж не мав відповідних допусків до польотів у складних метеоумовах. Проте, жоден з посадовців, відповідальних за безпеку польотів, виліт не скасував або не переніс його на пізніше, до моменту сприятливих погодних умов, зазначили в ДБР.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Відключення світла у Києві: у ДТЕК пояснили ситуацію

     • 892945 переглядiв