ukenru
avakov-u-lavakh-boyovikiv-na-donbasi-voyuyut-desyatki-naymantsiv-z-italiyi

Аваков: у лавах бойовиків на Донбасі воюють десятки найманців з Італії

 • 15326 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. У складі незаконних збройних формувань, які орудують на Донбасі, воюють десятки найманців з Італії, які фігурують у кримінальних провадженнях, порушених Україною. Про це згадав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю журналу "Фокус", відповідаючи на питання журналіста про те, чи може Україна боротися за Віталія Марківа так, щоб Італія це не витлумачила як втручання у внутрішні справи, передає УНН.

"Віталій (Марків - ред.) - громадянин України, який несе службу в Національній гвардії України. У складі незаконних збройних формувань, які орудують на Донбасі, воюють десятки найманців з Італії, які фігурують у кримінальних справах, порушених Україною. Що зробить Італія, як і будь-яка інша європейська країна, після того як ми їх зловимо? Вони попросять нас екстрадувати їхніх громадян, щоб судити за своїми законами. Це не буде вважатися втручанням у внутрішні справи України", - сказав міністр.

Аваков упевнений, що "Марків - жертва російської гібридної війни проти України".

"Дуже шкода, що Італія, яка послідовно підтримувала цілісність України і санкції проти РФ, повелася на цю дешеву провокацію. Переконаний, що вбивці Роккеллі повинні бути знайдені і покарані за всією суворістю закону. Але ж не ціною свободи українських солдатів, які захищають свою батьківщину", - додав він.

Як повідомляв УНН, 12 липня італійський суд засудив нацгвардійця Віталія Марківа до 24 років ув'язнення.

Президент України Володимир Зеленський пізніше доручив МЗС та Генпрокуратурі терміново зайнятися питанням повернення на батьківщину нацгвардійця.

Українські Національні Новини

Політика