ukenru
avakov-poprosiv-tsvk-pereglyanuti-rishennya-schodo-klyuyeva

Аваков попросив ЦВК переглянути рішення щодо Клюєва

 • 12137 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав листа на ім'я голови Центральної виборчої комісії Тетяни Сліпачук, закликавши ЦВК переглянути рішення про реєстрацію високопосадовця часів екс-президента Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатом у народні депутати. Копію листа він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Неймовірні речі відбуваються з балотуванням громадянина Клюєва в нардепи. Нерішучість і пасивність низки державних інституцій, парадоксальність прийнятих рішень - відверто дивує! Після довгого робочого дня роботи української команди на чолі з Президентом Зеленським в Торонто - хоч в Україні вже настала ніч - провів селекторну нараду з підрозділами МВС України по ситуації, що склалася. За результатами - направив до ЦВК лист. Сподіваюся, що він послужить підставою для прийняття ЦВК рішення про зняття з участі у виборах Андрія Клюєва", - супроводив він такими словами своє звернення до ЦВК.

У листі до Центрвиборчкому, зокрема, вказано, що "МВС України достовірно відомо, що зазначений громадянин покинув територію України в 2014 році разом з Януковичем В.Ф. та не проживав на території України останні п'ять років...". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєва затримають у разі повернення до України – ГПУ

"За даними Інтегрованої ІТС "Аркан" Клюєв А.П. не перетинав кордон України упродовж останніх п'яти років", - йдеться в оприлюдненому документі.

"Враховуючи викладене, просимо взяти до уваги зазначену інформацію та переглянути рішення ЦВК щодо реєстрації Клюєва А.П. кандидатом в народні депутати України", - сказано у листі Авакова.

Нагадаємо, 2 липня ЦВК зареєструвала Клюєва кандидатом у нардепи.

Українські Національні Новини

Політика