ukenru
avakov-nazvav-termini-vidnovlennya-pislya-poveney-na-zakhodi-ukrayini

Аваков назвав терміни відновлення після повеней на заході України

 • 12866 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Для того, щоб налагодити ситуацію після повеней в західних областях України, потрібно до 12 днів. Ліквідація та оцінка наслідків відбуватиметься ще день-два. Про це заявив в оприлюдненому пресслужбою МВС відео міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає кореспондент УНН.

Так, ліквідація наслідків повеней триватиме ще день-два.

"А потім будемо розгортати роботи і все це відбудовувати. Є рішення уряду, що спочатку освоюємо ті гроші, які виділені. Якщо ми бачимо, що по тих проектах, які ми хочемо реалізовувати, не вистачає коштів, Кабмін ще виділить. Час ще є у нас. Ми сьогодні-завтра ще оцінюємо. Може, десь не побачили мости або ливньовки. Цифри всі будуть прораховані і будуть реалізовані", - сказав Аваков.

Також він додав, що на відновлення після повені необхідно близько 10-12 днів.

"Гостра фаза буде йти 10-12 днів, коли будемо просто налагоджувати дороги і життя. У деяких населених пунктах досі немає доступів до автомобільних доріг. Поки працює така екстремальна ситуація. Я думаю, що в найближчі кілька днів ми стабілізуємо цей фактор, а потім буде велике будівництво", - повідомив міністр.

Нагадаємо, негода на заході України, за оцінками Мінінфраструктури, завдала збитків на 234 млн грн для інфраструктури.

Раніше президент Зеленський заявляв, що на подолання наслідків повені потрібен не один мільярд гривень, але ці кошти будуть знайдені.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП