ataka-na-sudno-pid-praporom-liberiyi-na-odeschini-u-britanskiy-rozvidtsi-proanalizuvali-udar-rf

Атака на судно під прапором Ліберії на Одещині: у британській розвідці проаналізували удар рф

 • 79743 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Влучання ракети рф у судно під прапором Ліберії на Одещині 8 листопада свідчить про погану тактику застосування зброї російським льотчиком. Про це йдеться у новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

Деталі

8 листопада цивільне вантажне судно під ліберійським прапором, імовірно, Kmax Ruler, було уражене російською протирадіолокаційною ракетою в порту «Південний» Одеської області. Зазначається, що найімовірніше, це була ракета повітряного базування Х-31 (AS-17 KRYPTON).

Загинув пілот порту, три члени екіпажу і працівник порту дістали поранення. Міністр інфраструктури України заявив, що судно завантажувалося залізною рудою, призначеною для стратегічного союзника росії - Китаю.

Як зазначають у британській розвідці, AS-17, ймовірно, використовувалась для ураження українських військових радарів у цьому районі.

Цитата

«Існує реальна можливість того, що ракета AS-17, запущена з повітря, за відсутності сигнатури військового радара, потрапила на радар цивільного судна. Якщо це так, то це свідчить про погану тактику застосування зброї з боку російського пілота», - вказали у розвідці.

Доповнення

У попередньому звіті Міноборони Великої Британії повідомлялось, що внаслідок ліквідації Україною кількох зенітних ракетних комплексів росії минулого тижня, рф доведеться перерозподілити ЗРК, які наразі захищають віддалені райони російської федерації. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна розширить співпрацю з американською Westinghouse - Міненерго

     • 15380 переглядiв

    Суд залишив під вартою Коломойського

     • 14591 переглядiв