ataka-na-kyivstar-vyvela-z-ladu-systemu-informuvannia-pro-povitrianu-tryvohu-u-boryspoli-v-inshykh-mistakh-kyivshchyny-pro-zboi-ne-povidomlialosia

Атака на Київстар вивела з ладу систему інформування про повітряну тривогу у Борисполі, в інших містах Київщини про збої не повідомлялося

 • 24631 переглядiв

Система оповіщення про повітряну небезпеку в Києві продовжує працювати, незважаючи на збій у мережі "Київстар". Однак система оповіщення у Борисполі тимчасово не працює, а поліція буде використовувати гучномовці для інформування мешканців про повітряну тривогу.

Збій у роботі "Київстару" не вплинув на роботу системи оповіщення про повітряну тривогу у столиці. Про це повідомили у КМДА, передає УНН.

Деталі

У Київській міській адміністрації повідомили, що модернізована частина системи оповіщення працює автономно та залишається у робочому стані навіть за відсутності світла, а відсутність мобільного зв'язку в оператора "Київстар" також не вплинула на роботу системи. Водночас, у деяких місцях ще встановлена стара частина системи оповіщення. Тому у разі потреби про повітряну тривогу сповіщатимуть через гучномовці, встановлені на автомобілях патрульних поліцейських.

Проте, система оповіщення про повітряну тривогу не працює у Борисполі.

У громаді тимчасово не функціонує система оповіщення. На цей час інформування про повітряну тривогу здійснюватимуть екіпажі поліції через свої гучномовці

- повідомили у Бориспільській міській адміністрації.

Інші міські громади Київщини не повідомляли те, що через збій в роботі Київстару виникли проблеми з оповіщенням про повітряну тривогу. Зокрема, на гарячій лінії міськради Броварів повідомили, що інформація про те, що система не працює, не надходила. Відповідно, вона працює у звичайному режимі.

Нагадаємо

Через технічний збій у Київстарі абоненти мережі втратили доступ до мобільного зв’язку та інтернету. "Київстар" пояснив масштабний збій потужною хакерською атакою. СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на "Київстар", підозрюючи в причетності до неї росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збій в роботі Київстар: в частині регіонів України не працюють системи сповіщення про повітряну тривогу

Анастасія Рябоконь

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Візит до США: Зеленський прибув до Конгресу

     • 25581 переглядiв

    "Кіно заради Перемоги!": кіномобіль завітав на Вінниччину

     • 24009 переглядiв

    Tesla Cybertruck не зможе отримати дозвіл на продаж в Європі

     • 39221 переглядiв