ataka-lyshe-kalibramy-ne-vysokoi-efektyvnosti-bilsh-nebezpechnym-ye-oniks-pletenchuk

Атака лише "Калібрами" не високої ефективності, більш небезпечним є "Онікс" - Плетенчук

 • 34083 переглядiв

Речник ВМС України Дмитро Плетенчук каже, що хоча росіяни намагаються створити уніфіковані шахти для запуску як "Калібру", так і більш небезпечних ракет "Онікс", наразі в Азово-Чорноморському регіоні немає кораблів, здатних запускати обидві ракети.

Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук вказує, що загарбники роблять висновки, і намагаються створювати уніфіковані шахти для запуску ракет "Онікс" та "Калібр", але наразі кораблів подібних проєктів у Азово-Чорноморському регіоні немає. Пише УНН із посиланням на телемарафон.

Якщо атакувати тільки "Калібрами", ефективність зазвичай не дуже висока, - як правило, відсоток збиття цих ракет доволі великий. Росіяни роблять з цього висновок. Під час останніх своїх проектів, вони роблять уніфіковані шахти для запуску як "Калібрів", так і "Оніксів". "Онікс" у порівнянні з "Калібром" є більш небезпечною зброєю. Але в Азово-Чорноморському регіоні, кораблів таких проєктів, які здатні запускати і ті, і ті ракети – немає.  

- повідомив Плетенчук. 

Також речник ВМС ЗСУ відповів на питання щодо тактики ворога у використанні морських носіїв.

Нічого нового в тактиці рф не проглядається. Враховуючи небезпеку застосування носіїв крилатих ракет, вони їх максимально обмежують. Вони їх мають у кількості 8 одиниць у Чорному морі. Вони їх застосовують з метою перевантаження українського ППО, під час комбінованих ракетно-дронових атак.

- сказав він.

З приводу ситуації у морях: Чорному та Азовському.

Ситуація залишається стабільною. Кілька днів не спостерігаємо носіїв. Зараз в Чорному морі взагалі немає кораблів рф. В Азові 4 одиниці: 3 мінітральники та катер, якйи не може заподіяти нам шкоди. Ворог продовжує переховуватися на морській базі у Новоросійську, сказав Плетенчук. 

Деталі нічної бавовни в ростовській області рф: нафтобазу з пальним підірвали дрони СБУ13.07.24, 18:52

Популярні

Новини по темі