ukenru
armiia-rf-povilno-prosuvaietsia-na-donetskomu-napriamku-brytanska-rozvidka

Армія рф повільно просувається на Донецькому напрямку - британська розвідка

 • 18207 переглядiв

російська армія повільно, але поступово просувається вперед у захопленні населених пунктів на Донецькому напрямку, зокрема, захоплення Новомихайлівки зайняло 73 дні, незважаючи на її обмежену стратегічну важливість.

російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу демонструють повільне, але поступове просування російських військ. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, пише УНН.

Деталі

У розвідці зазначили, що 22 квітня Міністерство оборони росії заявило про захоплення Новомихайлівки.

Село розташоване на південь від Мар'їнки та на північний схід від Вугледара Донецької області. Новомихайлівка має обмежене військово-стратегічне значення, але лежить на дорогах до інших населених пунктів, розташованих по обидва боки річки Сухі Яли на південь від Донецька.

Зазначається, що російські війська увійшли в село 9 лютого 2024 року і досягли його середини до 24 березня. За повідомленнями 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади, для цього знадобилося 30 тисяч російських військовослужбовців, які втратили 300 одиниць техніки.

Від входу до зачистки села загальною відстанню менше 5 кілометрів російським військам знадобилося 73 дні - і це з урахуванням додаткових оперативних резервів, йдеться в огляді.

На цій осі російські війська, ймовірно, намагатимуться просунутися до Костянтинівки, що за два кілометри на захід від Новомихайлівки. Подальше просування на північ від Вугледара може врешті-решт дозволити обійти українську оборону, яка завдала надзвичайно високих втрат російським сухопутним військам,

- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

Як раніше повідомляла розвідка Великої Британії, збройні сили росії створили спеціальний підрозділ під назвою "Барс-Каскад" для кремлівських VIP-персон, який діє далеко від лінії фронту і включає синів кремлівських еліт, що дозволяє їм обходити обов'язкову військову службу, здобуваючи при цьому прихильність кремля.