arma-vytratylo-maizhe-100-tysiach-hryven-na-ohliadyny-yakhty-medvedchuka-v-khorvatii-yaku-tak-i-ne-zmohly-prodaty--2

АРМА витратило майже 100 тисяч гривень на оглядини яхти медведчука в Хорватії, яку так і не змогли продати

 • 114251 переглядiв

АРМА витратило майже 100 тисяч гривень на поїздку до Хорватії для огляду арештованої яхти Медведчука. Незважаючи на заявлені наміри та витрати, яхту так і не вдалося продати, що викликає питання щодо ефективності дій агентства.

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) витратило майже 100 тисяч гривень на поїздку до Хорватії, щоб особисто оглянути арештовану яхту екснардепа-зрадника віктора медведчука. Цей вояж, як стверджують в АРМА, мав стати "ключовим" для успішної реалізації активу. Однак, попри витрати та заявлені наміри, яхту так і не вдалося продати, пише УНН.

Цікаво, що візит делегації АРМА відбувся за три місяці до завершення максимального строку арешту яхти у Хорватії – 26-29 лютого 2024 року. Невже керівництво агентства на той час не розуміло, що наразі потрібно не оглядини влаштовувати, а докладати максимальних зусиль для продажу яхти? Схоже, що ні. Адже, як повідомили в АРМА у відповідь на запит УНН, саме цей вояж співробітників агентства дав великий поштовх для можливості реалізувати арештований актив. Мабуть, настільки великий, що яхта й досі не продана.

Адже копії документів, які було вилучено під час обшуку яхти і які зберігалися національною поліцією міста Спліт, за запитом АРМА було передано до правоохоронних органів України. Саме вони відіграють важливу роль у кримінальному провадженні щодо зрадника і колаборанта медведчука… Загальна сума витрачена агентством на відрядження: 91 433,98 грн

 - пояснили в АРМА у відповіді на запит.

Але витрати, то ж не головне. Головне, що вояж АРМА був настільки успішний, що яхту так і не продали.

Не треба забувати й про те, що очільниця АРМА Олена Дума майже пів року готувала зміни до законодавства для реалізації закордонних активів., що фактично унеможливило продаж яхти медведчука. Пізніше ще й ці оглядини в Хорватії.

Все це виглядає як класичне затягування процесу, на яке спеціалісти АРМА витрачають чималі гроші. Невже агенція свідомо робить все можливе, щоб унеможливити продаж активів? Сумнівів стає дедалі менше, а результат — той самий. Нуль.

Додамо

Політолог Віктор Бобіренко вважає, що затягування процесу продажу яхти медведчука з боку голови АРМА Олени Думи не може бути звичайною службовою недбалістю, такі дії могли бути вмотивовані фінансовою винагородою.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    Подоляк у справі "Північного потоку" вказав на росію - Reuters

     • 29234 переглядiв