arkheolohy-u-pompeiakh-znaishly-tiuremnu-pekarniu-v-yakii-pratsiuvaly-raby

Археологи у Помпеях знайшли "тюремну пекарню", в якій працювали раби

 • 33299 переглядiв

Археологи виявили в Помпеях "тюремну пекарню", де рабів і віслюків змушували молоти зерно. Розкопки показали розділений на частини будинок із заґратованими вікнами та гравіюванням для контролю за рухом тварин. Наявність залізних ґрат і скелетних решток підкреслює жорстокість античного рабства.

Археологи розкопали "тюремну пекарню" в античному місті Помпеї, зруйнованому в 79 році н.е. виверженням вулканом Везувію. Про це повідомляє Le Figaro, пише УНН.

Деталі

Ці розкопки, проведені в будинку, дозволили виявити "вузьку кімнату без зовнішнього вигляду, обладнану невеликими вікнами із залізними ґратами, щоб пропускати світло", місце, розташоване на півдні Неаполя.

Археологи прийшли до висновку, що це була "тюремна пекарня, куди замикали рабів і ослів, яких використовували для перемелювання зерна, необхідного для виробництва хліба". Дослідження також виявило наявність "гравіювання на землі для координації руху тварин, змушених годинами пересуватися із зав’язаними очима".

Будинок був поділений на житлову частину, прикрашену фресками, і пекарню, де поневолені змушені були молоти зерно, необхідне для виготовлення хліба.

В одній з кімнат пекарні за останні місяці вже було знайдено три скелети, що підтверджує, що будинок був заселений.

Ви повинні уявити собі цих людей з підневільним статусом, чий власник вважав за потрібне обмежити їхню свободу пересування. Це найбільш що шокує бік стародавнього рабства, позбавлений довірчих стосунків і зведений до жорстокого насильства. Це враження підтверджує закриття кількох вікон залізними ґратами,

- йдеться в повідомленні.

Вулканічний попіл, вивержений Везувієм 2 000 років тому, осів на більшості будинків у Помпеях, що дозволило їм майже повністю зберегтися, як і багатьом тілам 3 000 людей, які загинули.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї знайшли 40 гробниць з артефактами віком від 4,5 тисячі років

Ольга Розгон

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    У промзоні Феодосії "бавовна": що відомо

     • 104724 переглядiв

    На островах Тонга стався землетрус магнітудою понад 6 балів

     • 37079 переглядiв

    НАЗК відкрило реєстр декларацій

     • 38084 переглядiв

    Уночі 18 "шахедів" збили на півдні, два з них - на Одещині

     • 37293 переглядiв