ukenru
arakhamiya-planuye-zaluchiti-do-perevirki-nardepiv-na-poligrafi-spetssluzhbi

Арахамія планує залучити до перевірки нардепів на поліграфі спецслужби

 • 12290 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Голова фракції у Верховній Раді "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що планує до перевірки на детекторі брехні депутатів фракції СН залучити українські спецслужби, у яких є поліграфи. Про це Арахамія заявив під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Я збирався організовувати свою логістику, ми так і зробимо. Є декілька українських організацій: СБУ, Головне управління розвідки, НАБУ, у яких є поліграфи. Треба тільки знайти правовий механізм, щоб звернутися до них, і всі пройдуть", - розповів він.

Раніше нардеп Дубінський повідомляв, що спілкувався з керівництвом партії СН і з'ясував, що Офіс Президента наполягає на тому, щоб всі депутати партії в фінансовому комітеті Ради пройшли детектор брехні.

За його словами, причина цього - в зверненні до Офісу Президента декількох депутатів, "яким не сподобалося голосування членів комітету, де було ухвалено рішення про знищення монополії на оціночну діяльність т.зв. майданчиків Яценка + демонополізацію ринку держзакупівель через систему ProZorro, а також зниження цін на участь в торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА".

При цьому, колишній віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко у Facebook заявив, що ОП висунув підозру 11 нардепам зі "Слуги народу". "Їх звинувачують в отриманні 30 000 доларів (кожному) за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні комітету Верховної Ради", - повідомляв тоді він.

САП відкрила провадження щодо отримання хабара по 30 тис. доларів 11 чинними нардепами.

У ситуацію втрутився і Президент Зеленський, зажадавши від всіх членів комітету Ради з фінансів пройти поліграф.

Сама процедура проходження поліграфа запланована 23 жовтня о 20 годині.

Українські Національні Новини

Політика