ukenru
apple-podav-pozov-na-kolyshnoho-spivrobitnyka-za-vytik-konfidentsiinoi-informatsii

Apple подав позов на колишнього співробітника за витік конфіденційної інформації

 • 18934 переглядiв

Apple судиться з колишнім інженером iOS Ендрю Одою за витік конфіденційної інформації про продуктові стратегії компанії, кількість співробітників, деталі апаратного забезпечення та стратегії дотримання нормативних вимог у порушення угоди про конфіденційність.

У позові Apple стверджується, що колишній інженер iOS мав доступ до конфіденційної інформації та оприлюднив інформацію про стратегію компанії, кількість співробітників та інші характеристики апаратного забезпечення продукту, передає УНН із посиланням на The Verge.

Деталі

Apple подає позов до суду штату Каліфорнія проти колишнього співробітника Ендрю Ода, стверджуючи, що він порушив угоду компанії про конфіденційність і трудове законодавство, розкривши конфіденційну інформацію. У позові йдеться про те, що Ендрю Ода також розголосив стратегії дотримання нормативних вимог, кількість співробітників та інші апаратні характеристики продукту.

18.03.24, 14:43 • [views_0]

Згідно з версією Apple, Ендрю Ода нібито стверджував, що він злив інформацію, "щоб "вбити" продукти і функції, з якими він не погоджувався".

Йдеться також про те, що Ендрю Ода мав активні контакти з журналістами, включаючи понад 1400 зашифрованих повідомлень з репортером Wall Street Journal і понад 10 000 текстових повідомлень з іншим репортером. 

Нагадаємо

Акції Apple під тиском після того, як Міністерство юстиції США та 15 американських штатів подали до суду на Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів. Зараз акція Apple втратила майже 4%, зафіксувавши найбільшу втрату ціни з серпня 2023 року.

Amazon, Microsoft та Google обіцяли заборонити використання хмарних сервісів у рф з 20 березня.

29.03.24, 12:04 • [views_0]