ap-zelenskyi-zaiavyv-shcho-buv-hotovyi-provesty-vybory-ale-bilshist-ukraintsiv-ni

AP: Зеленський заявив, що був готовий провести вибори, але більшість українців - ні

 • 24194 переглядiв

Президент України Зеленський готовий до виборів. Але більшість громадян виступають проти цього в умовах війни, вказав він

Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю, що готовий провести вибори, але більшість українців - ні, повідомляє AP, пише УНН.

Деталі

Як зазначає Associated Press, з посиланням на слова Зеленського в інтерв'ю, "війна унеможливила проведення президентських виборів в Україні, які за конституцією спочатку були заплановані на березень".

"Хоча Зеленський заявив, що він був готовий провести вибори, більшість українців - ні, оскільки вважають таке голосування "небезпечним і безглуздим", оскільки навколо них вирує війна", - пише видання.

AP вказує, що виникає ще одне запитання: "як довго сам Зеленський зможе впоратися з роллю лідера країни, яка перебуває у стані війни?".

За його словами, пише видання, "немає слів, щоб описати, наскільки складна ця робота, але він також не може собі уявити, що залишить цю посаду".

"Ви, чесно кажучи, не можете цього зробити - сказав він. - Це було б дуже несправедливо, неправильно і, безумовно, демотивувало б".

Раніше

Sky News з посиланням на слова голови МЗС Дмитра Кулеби на початку листопада повідомляв, що Президент України Володимир Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів наступної весни. Як повідомляється, Кулеба сказав, що "ми не закриваємо цю сторінку. Президент України обмірковує і зважує різні плюси і мінуси".

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон під ударом армії рф, вибухи у центрі

     • 31026 переглядiв