antykoruptsiinyi-ta-ekonomichnyi-efekt-vid-tsyfrovizatsii-stanovyv-34-mlrd-hryven-shmyhal

Антикорупційний та економічний ефект від цифровізації становив 34 млрд гривень - Шмигаль

 • 21036 переглядiв

Прем'єр-міністр України повідомив, що діджиталізація дала оновлений антикорупційний та економічний ефект у розмірі 34 млрд грн, підкресливши, що попри вторгнення на територію України продовжується розширення послуг. Цифрові послуги, такі як реєстрація шлюбів та народжень онлайн, усунули численні можливості для хабарництва.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час виступу на Diia Summit повідомив, що, за оновленими даними, антикорупційний та економічний ефект від цифровізації держави становить 34 млрд гривень, передає УНН.

Вже в довоєнному 21 році антикорупційний та економічний ефект цифровізації склав понад 15 млрд гривень. 34 млрд гривень - це оновлена цифра щорічна економічного та антикорупційного ефекту. Сьогодні ми впроваджуємо нові й нові сервіси і ми ще більше будемо посилювати цей ефект 

- сказав прем’єр.

Деталі

За словами Шмигаля, цифровізація не лише робить сервіси зручними, а й допомагає заощаджувати.

Також прем’єр повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну було запущено 70 нових сервісів в застосунку "Дія".

Найбільш затребувані послуги серед українців - це онлайн оформлення свідоцтва про шлюб і про народження дітей, декларації з сімейними лікарями та соціальні онлайн послуги.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Diia Summit, що "Дія" налічує 14 цифрових документів у смартфоні та понад 130 онлайн-сервісів.

"Кожен із понад 130 онлайн-сервісів у "Дії" означає, що прибрано понад 130 можливостей взяти хабар",- наголосив Зеленський. 

Ганна Оніщенко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Ліквідованого екснардепа Киву викликали до суду

     • 19687 переглядiв