ukenru
antitsiklon-z-pivnochi-prinese-ukrayintsyam-novi-zamorozki

Антициклон з півночі принесе українцям нові заморозки

 • 9302 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. В Україна наприкінці вересня - на початку жовтня 30 і 1 числа вранці на поверхні грунту очікуються заморозки. Про це повідомила із посиланням на Український гідрометеоцентр Державна служба України із надзвичайних ситуацій, передає УНН.

“30 вересня у західних, північних та Вінницькій областях, 1 жовтня в Україні, крім південної частини, очікуються заморозки на грунті 0-5°, на заході та півночі країни 30 вересня також місцями у повітрі 0-3°”, — йдеться у штормове попередження про стихійні гідрометеорологічні явища (СГЯ) в Україні № 9/18.

Зазначимо, що стихійні гідрометеорологічні явища (СГЯ) — це атмосферні явища, які при досягненні певних значень (чи у випадку їхньої появи) за своєю інтенсивністю, періодом виникнення, тривалістю та площею поширення можуть завдати або завдали значних збитків господарству країни та населенню. Перші заморозки в Україні вже спостерігались 18 вересня.

Раніше перші заморозки на півдні Чехії ударили наприкінці серпня.

Примітно, що за всю історію метеорологічних спостережень 2018 рік виявився чи не найконтрастніший. У липні температура на планеті була вищою за середню на 0,4 ° C. Разом з тим відзначалась висока амплітуда коливань між нічними і денними температурами. Так, наприкінці серпня в Україні вночі похолоднішало до +7-9 градусів тепла.

Нагадаємо, у Австрії через температурні коливання собакам видали спецчеревички.

Українські Національні Новини

Суспільство