ukenru
antikoruptsiyna-initsiativa-yes-v-ukrayini-pochne-programu-dopomogi-pyati-mistam

Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні почне програму допомоги п'яти містам

 • 16777 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Антикорупційна ініціатива в Україні почне програму допомоги п'яти містам в Україні. Про це в коментарі УНН розповіла голова антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Ека Ткешелашвілі.

"Наша ініціатива - це дуже велика, 16-мільйонна програма Європейського союзу, яка ко-фінансується в тому числі датським урядом, імплементується датським агентством розвитку і вона спрямована на те, як допомогти Україні побороти корупцію", - сказала вона.

За словами Ткешелашвілі, в першу чергу ініціатива допомагає розвитку новоствореним спеціалізованим агентствам, які борються з корупцією: це НАБУ, САП, АРМА.

"Коли буде створюватися Антикорупційний суд, ми, в тому числі будемо дуже інтенсивно з самого початку допомагати тому, щоб суд ефективно операційно розвивався і завершував той ланцюжок спеціалізованих організацій, які займаються корупцією в сфері кримінальної юстиції", - зазначила вона.

Глава антикорупційної ініціативи так само відзначила, що її організація допомагає і громадським організаціям, які вже дуже активно працюють в Україні.

"Вони вносять дуже ефективний вклад, особливо після революції 2014 року, для того, щоб хоч якось підштовхувати реформи і бути частиною імплементації реформ, в тому числі моніторингу тих реформ, які відбуваються - ми тут теж допомагаємо проектам, які як раз з громадських організацій націлені на боротьбу з корупцією. Так само починаємо допомагати у п'яти містах в Україні, вся наша допомога буде націлена на те, щоб допомагати їм розвивати всі види управлінських процесів, які сприяють їм ставати більш підзвітними, відкритими, ефективними в наданні послуг громадянам. Я поки не можу їх назвати, крім Чернівців, тому що ми всі ще повинні комунікувати з містами, які беруть участь в конкурсах. До кінця тижня це буде вже відкрита інформація. Процес вже почався в Чернівцях і незабаром почнеться в інших містах", - розповіла вона.

Як повідомляв УНН, протидіяти корупції в Україні повинні всі верстви населення. Про це сказав глава Представництва ЄС в Україні Хью Мінгареллі.

Українські Національні Новини

Суспільство