ukenru
amku-oshtrafuvav-vlasnikiv-aptek-yaki-rozpovsyudzhuvali-liki-proti-koronavirusu

АМКУ оштрафував власників аптеки, які розповсюджували "ліки" проти коронавірусу

 • 14410 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Київське обласне територіальне відділення АМКУ оштрафувало власників аптеки за виробництво та розповсюдження препарату, який рекламувався як "засіб від коронавірусу". Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький, передає УНН.

"Сьогодні ухвалили рішення оштрафувати власників аптеки за виробництво та розповсюдження препарату, який рекламувався як "засіб від коронавірусу". Так і називався "Антикоронавірус". Хвиля обурення появою цього "препарату" прокотилась в соцмережах ще в березні, ми взялися за розслідування тоді ж", - пише він.

Зазначається, що ліків від COVID-19 не було тоді в природі, немає і досі. А препарати з назвою "Антикоронавірус" є.

"Ми провели опитування, і з'ясували, що при купівлі препарату етикетка якого містить позначення "Антикоронавірус", зокрема препарату ТОВ "Группа "Аптекарь", у 76,8 % респондентів виникає враження, що він має профілактичні та/або лікувальні властивості. Звісно, це була свідома омана людей. Звісно, ми ухвалили рішення про покарання компанії. Грошовий штраф - 30 000 гривень. І пляма на репутації", - додає Хмельницький.

Нагадаємо, Північне міжобласне відділення АМКУ розпочало дослідження дотримання вимог конкурентного законодавства під час формування цін на проведення ПЛР-тестів.

Українські Національні Новини

Політика