ukenru
amku-dozvoliv-dtek-kupiti-dva-oblenergo

АМКУ дозволив ДТЕК купити два обленерго

 • 9150 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Сьогодні антимонопольний комітет України надав дозвіл компанії "ДТЕК Нафтогаз", яка входить у структуру енергохолдингу "ДТЕК", на придбання "Київобленерго" і "Одесаобленерго". Про це повідомляє прес-служба АМКУ, передає УНН.

"Сьогодні Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ "ДТЕК Нафтогаз" на придбання акцій ПрАТ "Київобленерго" та АТ "Одесаобленерго" за жорсткої умови виконання зобов’язань, які нівелюватимуть можливий негативний вплив на ринки електричної енергії", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у прес-службі, суть концентрації полягає в придбанні групою ДТЕК ще двох електророзподільних компаній.

"Враховуючи, що ринок розподілу електроенергії є природною монополією і перебуває у сфері державного регулювання, дана концентрація не впливає ні на сам ринок, ні на умови діяльності на ньому. Водночас, будь-яка монополія, а насамперед природня, завжди створює ризик зловживання. І цей ризик може зрости, коли власником природної монополії є вертикально-інтегрована компанія", - зазначили у відомстві.

Надаючи дозвіл на концентрацію, АМКУ поклав на ДТЕК низку зобов'язань, які усувають будь-який можливий вплив на суміжні ринки – постачання та виробництво електроенергії.

"Також внаслідок концентрації можливе збільшення голосів ДТЕКу в органах управління Оптового ринку електроенергії, що загрожує блокуванням роботи як Загальних зборів ОРЕ, так і Ради організації", - додали у прес-службі.

Нагадаємо, уряд заборонив відключати електроенергію держпідприємствам зв'язку.

Українські Національні Новини

Економіка