ukenru
amerykanski-viiskovi-pochaly-budivnytstvo-pirsu-bilia-hazy-pentahon

Американські військові почали будівництво пірсу біля Гази - Пентагон

 • 21993 переглядiв

Американські військові розпочали будівництво тимчасового військово-морського пірсу поблизу Гази, щоб полегшити доставку гуманітарної допомоги, включаючи понад два мільйони обідів щодня, до спустошеного палестинського анклаву, що перебуває на межі гуманітарної катастрофи.

Пентагон заявив у четвер, що американські військові почали будувати морський пірс, через який буде надходити гуманітарна допомога в Сектор Гази. Прогнозують, що причал почне приймати кораблі вже на початку травня. Про це пише Reuters, передає УНН.

Я можу підтвердити, що військові кораблі США, включно з USNS Benavidez, почали будувати початкові етапи тимчасового пірсу та дамби в морі.

 — сказав журналістам речник Пентагону генерал-майор Патрік Райдер.

Деталі

Офіційні особи США заявили, що військова операція США надаватиме сотні додаткових вантажівок допомоги щодня, і ці поставки можуть включати понад два мільйони страв щодня.

Це будівництво є частиною зусиль, аби зупинити голод в палестинському анклаві . Адже за п’ять місяців ізраїльської військової кампанії проти ХАМАС,  сектор Газа був спустошений, і 2,3 мільйони тамтешніх мешканців опинились на межі ​​гуманітарної катастрофи.

Ізраїльські військові у своєму сьогоднішньому виступі заявили, що забезпечать охорону та матеріально-технічну підтримку пірсу.

Ризик голоду в Газі залишається високим, хоча Ізраїль вжив заходів для пом'якшення гуманітарної кризи23.04.24, 23:34 • [views_0]

Додатково

У березні президент Джо Байден оголосив, що військові побудують тимчасовий порт на середземноморському узбережжі Гази для доставки гуманітарної допомоги морем.

ООН неодноразово попереджали, що Газі загрожує голоду. Вони скаржаться на "великі перешкоди" в доставці допомоги та її розподілі по анклаву.

Волонтерські організації з надання допомоги та адміністрація Байдена благали Ізраїль полегшити доступ для поставок допомоги в Газу та забезпечити безпечний прохід їхніх конвоїв усередину території.

Ізраїль готує наступ на Рафах і попереджає про евакуацію палестинських цивільних25.04.24, 12:57 • [views_0]