amerykanski-dity-budut-voiuvaty-zelenskyi-poiasnyv-chomu-ssha-povynni-vydilyty-dodatkovu-dopomohu-ukraini

Зеленський попередив, що без достатньої допомоги Україні росія може націлитися на країни НАТО: "Тоді американські діти будуть воювати"

 • 26569 переглядiв

Зеленський попереджає, що без достатньої допомоги Україні росія може націлитися на країни НАТО, що призведе до втручання США в конфлікт. Його коментарі пролунали на тлі зростаючого небажання республіканців надавати додаткову підтримку.

Якщо українська стійкість сьогодні зазнає невдачі через брак допомоги, росія, скоріш за все, вторгнеться в країни НАТО і тоді США доведеться воювати. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в ексклюзивному інтерв’ю в четвер агенції Associated Press на Харківщині, повідомляє УНН

Деталі

Говорячи про майбутні президентської кампанії та кампанії в Конгресі США, де президент США Джо Байден зіткнеться зі скептицизмом з приводу своєї твердої підтримки Києва, Зеленський визнав, що "вибори - це завжди шок, і це абсолютно зрозуміло".

Associated Press зазначає, що дедалі більше республіканців не підтримують ідею про виділення додаткової допомоги Україні, і незрозуміло, чи буде схвалено Конгресом запит Білого дому про виділення підтримки і коли.

Коли Зеленського запитали про це, він прямо відповів, що "вибір американців - це вибір американців".

Однак, він зауважив, що, допомагаючи Україні, американці допомагають і собі.

У випадку України, якщо стійкість сьогодні зазнає невдачі через брак допомоги та скорочення зброї та фінансування, це означатиме, що росія, швидше за все, вторгнеться в країни НАТО.  І тоді американські діти будуть воювати

- сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський каже, що війна перебуває в новій фазі на тлі наближення зими - AP

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вступна кампанія 2023 року завершена - МОН

     • 23012 переглядiв