ukenru
aktsiyi-protestu-v-uryadovomu-kvartali-u-politsiyi-povidomili-pro-situatsiyu

Акції протесту в урядовому кварталі: у поліції повідомили про ситуацію

 • 27083 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Наразі під час акцій протесту в урядовому кварталі Києва сутичок не виникало, затриманих немає. Про це журналісту УНН повідомили у пресслужбі поліції Києва.

Цитата:

На запитання, чи відбулася сьогодні сутичка на Банковій між протестувальниками та правоохоронцями, у пресслужбі поліції відповіли: "Ні, все мирно, ніяких сутичок не було".

Деталі

На уточнююче запитання, чи в урядовому кварталі сьогодні під час акцій були сутички, у пресслужбі відповіли: "Ніяких не було заворушень, затримань. Все мирно проходить".

Так, 25 січня у Києві проходить декілька акцій. На Грушевського, неподалік ВР мирний пікет "Два кроки болю" на підтримку проекту закону про регулювання медичного канабісу.

Також у День Народження Зеленського проходить акція протесту біля Офісу Президента України "Привітай Президента платіжкою" та о 18:00 запланована хода в пам'ять про перших загиблих учасників Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні: Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника, Юрія Вербицького та Олександра Бадери, які загинули у січні 7 років тому.

Варто нагадати

Поліцейські разом з військовослужбовцями Національної гвардії України заступили на посилене чергування в урядовому кварталі столиці, аби не допустити порушень громадського порядку під час проведення запланованих акцій у центрі Києва.

Так, з 1 січня ціна на газ для населення підвищилася, що обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту.

18 січня Кабмін затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що має знизити ціну на газ для населення до такого рівня. Згідно з урядовою постановою, ціна діятиме з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року. 

Правда, ціна на газ від ГК “Нафтогаз України” становить 7,22 грн/куб. Тобто, анонсоване “30-відсоткове” зниження від Шмигаля лише на майже 3,2% або 23 копійки відрізняється від “нафтогазівської” пропозиції. Також варто зазначити, що під час "термінового" вирішення питання "тарифної кризи" представники влади випустили з уваги тарифи на тепло та гарячу воду.

При цьому ще в грудні 2019 року Президент України Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів для людей на майже 50%.

Українські Національні Новини

Політика