ukenru
aktsiyi-protestu-na-pidtrimku-navalnogo-vidklali-do-vesni

Акції протесту на підтримку Навального відклали до весни

 • 17756 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Цими вихідними в Росії не буде відбуватися акцій протесту на підтримку опозиціонера Олексія Навального, їх відклали до весни і літа. Про це сказав керівник мережі регіональних штабів Олексія Навального Леонід Волков, передає УНН з посиланням на Telegram-канал телеканалу "Дождь".

Цитата

"Соратники Навального не проводитимуть мітинг в ці вихідні ... Наступні акції протесту команда Навального планує проводити навесні і влітку", - повідомив Леонід Волков.

Деталі

Волков пояснив, що хвилю протесту треба закінчувати на найвищій точці.

За його словами, "діставати" Навального з в'язниці будуть через інструмент санкцій проти оточення Путіна. Крім того, команда зосередиться на розумному голосуванні перед виборами в Держдуму.

Доповнення

Симоновський районний суд Москви скасував умовний термін Олексію Навальному у справі "Ів Роше" і замінив його на реальний. Політику призначили три роки і шість місяців колонії загального режиму, але з цього терміну буде вирахувано час, який він провів під домашнім арештом (близько 10 місяців). Таким чином, в колонії Навальний проведе два роки і вісім місяців.

Клопотання про скасування умовного терміну розглядали 2 лютого на виїзному засіданні в Московському міському суді на вимогу Федеральної служби виконання покарань (ФСВП). Вона звинуватила Навального в тому, що він більше 50 разів порушив правила випробувального терміну, ухиляючись від контролю у виконавчій інспекції.

За версією ФСВП, порушення відбувалися як до, так і після госпіталізації Навального в Берліні, де він лікувався від отруєння отрутою з групи "Новачок". 29 грудня 2020 року політика оголосили в розшук. 17 січня він повернувся в Росію, був негайно затриманий і після суду, який пройшов у відділенні поліції в Хімках, відправлений на 30 діб в СІЗО "Матроська тиша".

Також нагадаємо, що після вироку Навальному в Москві почалися мітинги.

За що засудили Навального

У ФСВП оголосили, що політик перебуває в розшуку "за багаторазові порушення випробувального терміну" у справі "Ів Роше".

У 2014 році Олексія Навального і його брата Олега звинуватили в тому, що їх бізнес з доставки посилок завдав шкоди великому клієнтові - косметичної компанії "Ів Роше". Олексію присудили умовний термін, а його братові Олегу - реальний 3,5 роки колонії. Всі ці терміни давно минули, і Олег Навальний вийшов на свободу влітку 2018 року.

Зараз чомусь Федеральна служба виконання покарань (російською ФСВП) вирішила, що Навальний порушив правила випробувального терміну, і вимагала, щоб він прийшов на інспекцію 29 грудня. Олексій Навальний не прийшов, тому перебував на лікуванні після отруєння в Німеччині. ФСВП вважає, що він міг з'явитися: як вважає відомство, політик був достатньо здоровий. Шестирічний випробувальний термін закінчився 30 грудня.

Українські Національні Новини

Політика