ukenru
aktivisti-zayavili-pro-strilyaninu-pid-chas-fiksatsiyi-nimi-zabrudnennya-richki-khomora-politsiya

Активісти заявили про стрілянину під час фіксації ними забруднення річки Хомора - поліція

 • 15173 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. На Житомирщині перевіряють повідомлення про стрілянину під час фіксації активістами забруднення річки Хомора. Про це УНН повідомляє з посиланням на відділ комунікації поліції Житомирської області.

"1 березня до Баранівського відділення поліції Житомирщини надійшло звернення жителів смт Першотравенська щодо подій уночі на березі річки Хомора. За словами заявників, під час фіксації ними забруднення водойми вони чули постріл, а згодом знайшли гільзу", - йдеться у повідомленні.

Як вказали у поліції, попередньо відомо, що кілька жителів селища Першотравенська уночі з 29 лютого на 1 березня знаходились неподалік смт Понінок Полонського району Хмельницької області на березі річки Хомора з метою виявлення та фіксації фактів викиду шкідливих речовин у водойму місцевим підприємством. Після проведення ними відеозйомки та повернення до свого автомобіля заявники почули постріл зі сторони транспортного засобу, що знаходився неподалік.

Нині уся надана заявниками інформація перевіряється у межах кримінального провадження. Попередня правова кваліфікація події – ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 23 липня 2019 року суд зупиняв виробництво ТОВ “Понінківська картонно-паперова фабрика Україна”, яка тривалий час забруднювала своїми скидами річки в Хмельницькій і Житомирській областях.

Уже в середині січня в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов повідомив, що картонно-паперова фабрика знову здійснила залповий скид у річку Хомора, інспектори відібрали пробу води

Українські Національні Новини

Кримінал та НП