ahronoma-sudytymut-za-spivpratsiu-z-rosiiskymy-okupantamy-shchodo-minuvannia-poliv-u-kupiansku

Агронома судитимуть за співпрацю з російськими окупантами щодо мінування полів у Куп'янську

 • 26052 переглядiв

У Харківській області судять 57-річного агронома, який співпрацював з російськими окупантами. 57-річного чоловіка звинувачують у пособництві державі-агресору згідно з частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України.

У Харківській області розпочинається судовий процес щодо агронома, якого обвинувачують у співпраці з окупантами для мінування полів на території Куп'янщини. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура, передає УНН.

Деталі

У Харківській області розпочинається судовий процес щодо агронома, якого обвинувачують у співпраці з окупантами для мінування полів на території Куп'янщини.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, 57-річного чоловіка звинувачують у пособництві державі-агресору згідно з частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України.

Під час окупації села Василенкове Куп'янського району з березня 2022 року зазначений агроном встановив дружні стосунки з представниками рф та надавав їм допомогу у закріпленні на території. Він активно сприяв окупантам у виборі місць для мінування полів з метою протидії Збройним Силам України. Крім того, звинувачений вимагав від колег передавати матеріали для облаштування фортифікаційних споруд та забезпечував окупантів продуктами харчування та дровами.

Діяльність обвинуваченого була виявлена і зупинена правоохоронцями на початку 2023 року.

Додамо

Відповідно до вироку 57-річний поплічник ворога залишиться під вартою без права на заставу. Суд над агрономом відбудеться в Орджонікідзевському районному суді міста Харкова. Обвинуваченому загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскація майна.

Харків’янина засуджено до 15 років увʼязнення: допомагав ворогу знеструмити енергосистему України14.02.24, 17:12

Популярні

Новини по темі

Сумщина: війська рф здійснили 57 обстрілів за день

 • 23687 переглядiв

Тактична авіація противника активно діє в Азовському морі

 • 23341 переглядiв