ukenru
agrarniy-fond-ye-rozvyazannyam-problemi-zdorozhchannya-kharchovikh-produktiv-ekspert

Аграрний фонд є розв'язанням проблеми здорожчання харчових продуктів – експерт

 • 14906 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Народний депутат Вадим Івченко вважає, що ціни на харчові продукти в Україні можна ефективно регулювати за допомогою аграрного фонду. Тож економічний експерт Олександр Охрименко пояснив УНН, яким чином європейський досвід показує, що аграрний фонд дає змогу державі стримувати ціни на різні товари.

Цитата:

"Це європейська практика. У Європі таке практикують і там дійсно є агарні фонди. Наприклад, влітку ціна звичайно нижча і якщо тоді купувати той же цукор, зерно тощо, то це все можна купувати за зніженими цінами, щоб коли буде здорожчання, мати змогу врегулювати ціни – і тоді спрацює такий трюк", - пояснив Охрименко.

Деталі

Економічний експерт відзначив, що для впровадження цього досвіду в Україні необхідно реально створювати працюючий аграрний фонд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Івченко розповів, що врятує українців від шалених тарифів і назвав реальну ціну на газ

"Для цього потрібно, щоб фонд реально працював, а якщо він буде просто на папері, то нічого не спрацює. Не достатньо просто створити – і все. Якщо аграрний фонд реально буде ефективно працювати, тоді це матиме велике значення. Він буде закуповувати харчові продукти за низькими цінами й це буде впливати на зниження ціни", - пояснив Охрименко.

Доповнення

Відзначимо, що раніше президент Асоціації фермерів України Іван Томич розповів, що Україна знаходиться на межі продуктової кризи неплатоспроможності. 

Українські Національні Новини

Політика