afrykanski-fermery-vtrachaiut-zamovlennia-na-kavu-u-zviazku-z-novym-yevropeiskym-zakonom-pro-zakhyst-lisiv

Африканські фермери втрачають замовлення на каву у зв'язку з новим європейським законом про захист лісів

 • 84373 переглядiв

Імпортери з ЄС скорочують замовлення кави від дрібних фермерів в очікуванні початку дії закону про вирубку лісів. Закон значно вплине на глобальні ринки поставок кави та багатьої інших товарів.

Європейські імпортери кави починають скорочувати закупівлі у дрібних фермерів в Африці та інших країнах, оскільки готуються до ухвалення знакового закону ЄС про знищення лісів. Як передає УНН, про це повідомляє Reuters.

Деталі

Опитані виданням експортери вказали на скорочення замовлень на каву з Ефіопії останніми місяцями, де близько 5 мільйонів фермерських сімей залежать від урожаю. Вони попередили, що стратегії постачання, прийняті компаніями у зв'язку з набуттям чинності закону про заборону знищення лісів, загрожують вдарити по бюджету дрібних фермерів і підвищити ціни для споживачів ЄС.

Я не бачу можливості в майбутньому закуповувати значні обсяги ефіопської кави

- сказав Йоханнес Денглер, керівник німецької обсмажувальної компанії Dallmayr, яка купує близько 1% світового обсягу кавового експорту.

Контекст

Новий закон ЄС заборонить продаж товарів, пов'язаних зі знищенням лісів, що є причиною зміни клімату. Разом з тим, закон значно змінить глобальні сировинні ринки. Зерна, що закуповуються, повинні відповідати вимогам закону, а це означає, що вони не можуть бути вирощені на плантаціях, закладених у місцях вирубок.

Люди знищують майже 40% тропічних лісів Амазонки04.02.23, 23:47 • [views_1075860]

Імпортери таких товарів, як кава, какао, соя, пальма, велика рогата худоба, деревина і каучук, а також продуктів, в яких вони використовуються, повинні бути в змозі довести, що їхні товари не походять з вирубаних лісів земель, інакше їм загрожують великі штрафи.

Закон ухвалили, оскільки вирубка лісів є другою за значимістю причиною зміни клімату після спалювання викопного палива.

На кліматичному саміті COP28 обговорюють програми підтримки нафтодобувних країн, які втратять доходи під час енергетичного переходу 01.12.23, 12:23

Анастасія Рябоконь

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС призупиняє мита на американську сталь до березня 2025 року

     • 26758 переглядiв