ukenru
afrikanskiy-soyuz-visunuv-ultimatum-sudanu

Африканський союз висунув ультиматум Судану

 • 36205 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Африканський союз (АС) пригрозив призупинити членство Судану у цій організації, якщо упродовж 15 днів військова рада Судану не самоусунеться від влади, передавши її цивільному уряду. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

За інформацією видання, в організації наголосили, якщо цього не станеться, Судан втратить статус члена АС аж до відновлення конституційного ладу в цій країні.

Мета встановлення цивільного правління - проведення "якомога швидше вільних, чесних та прозорих виборів".

Зазначимо, минулого тижня внаслідок військового перевороту від влади було усунуто багаторічного президента Судану Омара аль-Башира. 

Цьому передували багатомісячні акції протесту населення, незадоволеного значним підвищенням цін на продукти, які швидко переросли у заклики до відставки аль-Башира.

Армія розпустила парламент, сформувала військову раду на час перехідного періоду, який триватиме два роки. Очолив військову раду Судану Абдельфаттах аль-Бурхан.

Раніше УНН повідомляв, що перехідна військова рада Судану заявила про призначення генерал-полковника Хашима Абделя Мутталіба Ахмеда Бабакра начальником штабу армії країни. 

Українські Національні Новини

Новини Світу