ukenru
aeroport-almati-vidnovit-robotu-13-sichnya

Аеропорт Алмати відновить роботу 13 січня

 • 19083 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Міжнародний аеропорт Алмати у Казахстані, де рік почався протестами, поновить роботу 13 січня. Про це йдеться у повідомленні пресслужби комітету цивільної авіації Міністерства індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану, пише УНН.

Цитата:

“З 13 січня 2022 року Міжнародний аеропорт Алмати відновлює роботу. За попередньою інформацією керівництва аеропорту, здійснюватимуться внутрішні та міжнародні рейси з 8:00 до 21:00 години згідно з часом розкладу польотів авіакомпанії”, — сказано в повідомленні.

Раніше

Раніше через масові протести в Казахстані аеропорти припинили свою роботу. Протести у Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

Минулого тижня стало відомо про захоплення аеропорту Алмати в результаті мітингів у Казахстані. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що “терористичні банди” захопили у місті аеропорт та п’ять літаків.

10 січня влада Казахстану заявила, що ситуація стабілізувалася та "перебуває під контролем". Аеропорти відновили роботу у штатному режимі, за винятком аеропортів Алмати та Талдикоргана.

Водночас, за даними МЗС України, міжнародне авіасполучення з Нур-Султаном повністю відновлено за винятком деяких рейсів європейських авіакомпаній. Зокрема, на 13 та 16 січня заплановано регулярні рейси до Києва.

Українські Національні Новини

Новини Світу