ukenru
advokati-kryuchkova-prosyat-ne-areshtovuvati-yikhnogo-kliyenta

Адвокати Крючкова просять не арештовувати їхнього клієнта

 • 10312 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Захисник екс-керівника "Енергомережі" Дмитра Крючкова Олександр Лисак просить Солом'янський райсуд столиці відмовити у задоволенні клопотання прокурора САП про арешт підозрюваного із правом внесення застави обсягом 346 млн грн, передає УНН.

Окрім того, сам Крючков у суді заявив, що відмовляється співпрацювати з НАБУ та САП у межах кримінального провадження щодо корупційних оборудок "Енергомережі". За словами підозрюваного, він налаштований "боротися у судах".

Нагадаємо, прокурор САП Віталій Кравець попросив суд взяти Крючкова під варту з правом внесення застави. За словами Кравця, Крючков два роки переховувався від слідства, а тому існують ризики, що підозрюваний й надалі спробує переховуватися.

Зауважимо, що Крючков був екстрадований в Україну з Німеччини 15 квітня. Його підозрюють у розкраданні понад 300 млн грн на схемах компанії "Енергомережі".

У НАБУ повідомили, що готують нові підозри для Крючкова у решті епізодів кримінального провадження.

За попередніми оцінками детективів, "діяльність" "Енергомережі" обійшлася бюджету України в 1,4 млрд грн.

Додамо, нещодавно журналісти проекту "Схеми" оприлюднили отримані ними телефонні розмови осіб, голоси яких схожі на Крючкова, нардепа від БПП Ігоря Кононенка, бізнесменів-братів Ігоря та Григорія Суркісів та ін. Переговори підтверджують, що зазначені особи можуть бути причетні до виведення грошей з обленерго в Харкові, Черкасах і Запоріжжі у "приватні кишені".

Зокрема, на одному з записів звучить прохання відвезти гроші у сумі 600 тис. доларів в офіс Суркісів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП