ukenru
advokat-zaklikav-vladu-rf-vidpustiti-a-chiygoza-na-pokhoron-materi

Адвокат закликав владу РФ відпустити А.Чийгоза на похорон матері

 • 12395 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Адвокат затриманого російськими силовиками заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза Микола Полозов повідомив, що направив на ім'я омбудсмена РФ звернення з проханням надати можливість взяти участь А.Чийгозу в прощальній церемонії похорону його матері. Про це авдокат повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Я направив звернення на ім'я омбудсмена РФ Москалькової Т.Н. і Глави РПЛ Федотова М.А. з проханням вжити необхідні дії, для здійснення Ахтемом Чийгоз можливості взяти участь в церемонії похорону його матері", - написав Н.Полозов.

Згідно слів голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, захист А.Чийгоза не виключать звернення до Європейського суду з прав людини.

"Згідно з мусульманськими звичаями, покійна Аліє абла Чийгоз повинна бути похована вже сьогодні до заходу сонця. У той же час, з метою забезпечення можливості Ахтему Чийгоз проводити маму в останню путь і брати участь в дженазе (похоронах), адвокати не виключають звернення до Європейського суду з прав людини відповідно до правила 39 Регламенту", - написав у Facebook голова Меджлісу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров.

Нагадаємо, сьогодні, 2 липня, померла мама Ахтема Чийгоза. 19 червня влада РФ запропонувала смертельно хворої матері заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза прийти на останнє побачення з сином. 20 червня А.Чийгоз, затриманий російськими правоохоронцями в Криму, попрощався зі смертельно хворий матір'ю в Бахчисараї.

Українські Національні Новини

Суспільство