ukenru
advokat-prokomentuvav-ponovlennya-spravi-proti-mayora-melnichenka

Адвокат прокоментував поновлення справи проти майора Мельниченка

 • 16209 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Адвокат Микола Неділько, захисник колишнього охоронця екс-президента Леоніда Кучми, екс-майора УДО Миколи Мельниченка, прокоментував УНН поновлення справи проти екс-майора і арешт його майна, вказавши, що статті, які інкримінують його підзахисному, не належать до майнових злочинів, а отже не тягнуть за собою накладення арешту на майно.

"Поновлення кримінальнального провадження проти Мельниченка є незаконним і політично мотивованим. Так само і арешт його майна є незаконним", - сказав Неділько.

За його словами, кримінальна справа проти Мельниченка була відкрита ще у 2000 році після оприлюднення ним загально відомих записів, зроблених у кабінеті екс-президента Леоніда Кучми. "З тих пір пройшло 18 років. Всі строки давнини спливли", - сказав Неділько. Він припустив, що за "чиєюсь вказівкою стару справу перенесли до ЄРДР, надавши їй відповідний номер". Водночас він зазначив, що якщо це нова справа, то це свідчить про здійснення негласних слідчих дій, зокрема, прослуховування розмов.

Арешт в Україні майна Мельниченка його адвокат пов'язав із набуттям ним місяць тому права на спадщину – земельну ділянку і будинок, які залишилися після смерті батьків. "Я нічого не знав до цього дня про рішення Печерського суду про арешт майна і рахунків", - зазначив Неділько.

При цьому він зауважив, що статті, які інкримінують його підзахисному, не належать до майнових злочинів, а отже вони не тягнуть за собою накладення арешту на майно. Також адвокат спростував наявність у Мельниченка двох квартир у Києві.

"У нього не було квартир, а рахунки давно "обнулені", - сказав Неділько.

Нагадаємо, 10 вересня цього року суд ухвалив кілька рішень про арешт майна Мельниченка. Зокрема, суд арештував два автомобілі LEXUS, TOYOTA CAMRY, три сідлові тягачі DAF FT XF105, напівпричепи тощо. Накладено арешт на дві квартири, житловий будинок та земельну ділянку. Також накладено арешти на рахунки Мельниченка у "ПриватБанку".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП