ukenru
administratsiya-ssha-bayden-provede-peregovori-iz-zelenskim-pislya-rozmovi-z-putinim

Адміністрація США: Байден проведе переговори із Зеленським після розмови з Путіним

 • 20348 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Президент США Джо Байден проведе переговори з Президентом України Володимиром Зеленським після розмови з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомив американський високопосадовець повідомляє УНН із посиланням на журналістку CNN Наташу Бертран.

Цитата

“Байден сьогодні поговорить із ключовими європейськими союзниками перед завтрашньою розмовою з Путіним... Блінкен поговорить із президентом України Зеленським перед дзвінком, а Байден поговорить із Зеленським через кілька днів після дзвінка, щоб поінформувати його”, — написала Бертран, цитуючи чиновника.

Доповнення

Переговори президента США Джо Байдена та російського лідера Володимира Путіна підтвердили у Білому домі. Переговори президентів заплановані на вівторок, 7 грудня.

Контекст

Низка американських видань, зокрема, газета The Washington Post і Associated Press опублікували інформацію про те, що російські війська на початку наступного року планують наступ на Україну. Розвідка США зафіксувала скупчення військових у чотирьох місцях. Загалом країна-агресор планує напад за участю 175 тисяч військовослужбовців.

Крім того, німецьке видання Bild повідомило, що вторгнення російських військ на територію України планується у три етапи. Росія може розпочати захоплення українських територій із півдня. Проте президент Росії Володимир Путін відклав цей план у "скриню", і не вирішив, чи буде він реалізований.

Українські Національні Новини

Політика