ukenru
abramovich-ta-inshi-rosiyski-milyarderi-oskarzhuyut-sanktsiyi-proti-nikh-u-sudi-yes

Абрамович та інші російські мільярдери оскаржують санкції проти них у суді ЄС

 • 145892 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Російський мільярдер Роман Абрамович оскаржує санкції, які проти нього ввів Брюссель, у Європейському суді загальної юрисдикції. Аналогічні позови до Ради ЄС також подали мільярдери Віктор Рашніков, Михайло Фрідман, Петро Авен та інші підприємці, що потрапили під обмеження, пише УНН з посиланням на Forbes.

Деталі

Про те, що Абрамович вирішив оскаржити санкції, які ввели проти нього, свідчать записи з картотеки суду. Заява про порушення провадження зареєстрована 25 травня. Окрім нього, Брюссель також наклав обмеження на основного акціонера Магнітогорського металургійного комбінату мільярдера Віктора Рашнікова, який також заперечив своє потрапляння до санкційного списку у відповідній заяві від 24 травня.

Водночас до Європейського суду подав позов мільярдер Михайло Фрідман, за день до цього — мільярдер Петро Авен.

Протягом травня відповідні заяви подали також російська держкорпорація ВЕБ.РФ та її голова Ігор Шувалов, зять глави МЗС росії Сергія Лаврова Олександр Винокуров, бізнесмени Дмитро Пумпянський, Вадим Мошкович, Ігор Кесаєв, Андрій Мельниченко, Дмитро Мазепін, пише Forbes.

Одним із перших, хто подав позов до Європейського суду, був мільярдер Алішер Усманов, персональні санкції проти якого Брюссель ввів 28 лютого.

Раніше

Захід розглядає питання про те, чи дозволити російським олігархам відкупитися від санкцій, а гроші використати для відновлення України.

Українські Національні Новини

Політика