ukenru
8-tisyach-elitnikh-avtomobliv-dlya-rosiyi-znakhodyatsya-u-portu-belgiyi-cherez-vvedeni-sanktsiyi

8 тисяч елітних автомоблів для росії знаходяться у порту Бельгії через введені санкції

 • 121838 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Близько 8000 розкішних автомобілів, призначених для росії, припарковані в порту Зебрюгге в Бельгії, оскільки влада намагається подолати лабіринт санкцій, накладених на москву за її вторгнення в Україну. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

Автомобілі, включаючи деякі з останніх моделей Lexus, Cadillac і Mercedes, прибули з Азії в перший тиждень квітня. Вони повинні були бути перевантажені в росію, але потрапили під заборону на розкіш , яку забороняє експортувати транспортні засоби вартістю понад 50 000 євро, що еквівалентно 54 000 доларів.

Цитата

"На транспортні засоби потрапила заборона на розкіш, але тут застряг ряд інших товарів, які підпадають під інші санкції. Автомобілі навряд чи будуть рухатися протягом тривалого часу, оскільки вони, ймовірно, будуть продаватися на різних ринках", – сказав Марк Адріансенс, директор автомобільного терміналу порту.

Адріансенс сказав, що не знає, хто є покупцями автомобілів в росії та кому вони належать на даному етапі. Він сказав, що Зебрюгге має місце для 10 000 автомобілів.

Порти по всьому світу, включаючи автомобільні термінали, намагаються впоратися з рекордними обсягами вантажів, оскільки економіки відкриваються після пандемії Covid-19.

Зебрюгге є одним з найбільших транспортних портів Європи, перевозячи понад два мільйони автомобілів на рік. Але санкції поширюються на низку продуктів, включаючи деталі для літаків, обладнання, хімічні речовини та напівпровідники.

Представники порту Зебрюгге заявили, що понад 1000 контейнерів російського призначення були заблоковані для перевірок і що низка інших експортних центрів по всій Європі мають справу з подібними проблемами.

Нагадаємо

Сполучені Штати заборонять афілійованим з росією суднам заходити в американські порти. Про це заявив президент США Джо Байден.

Українські Національні Новини

Новини Світу