7-serpnia-den-maiaka-den-profesiinoho-spikera

7 серпня: День маяка, День професійного спікера

 • 39656 переглядiв

Сьомого серпня відзначають День маяка та День професійного спікера. Ці свята присвячені працівникам навігаційного обладнання та людям, які часто виступають публічно. Також це день пам'яті преподобного мученика Дометія.

Сьогодні, сьомого серпня, усі бажаючі можуть долучитися до святкування Дня маяка, пише УНН.

Цю подію ще називають Днем працівників засобів навігаційного обладнання узбережжя великих водойм у вигляді капітальної споруди.

Маяк – це засіб обладнання морських шляхів у вигляді капітальної споруди баштового типу, призначений для позначення небезпечних місць, проходів для суден. Ця споруда має яскраве контрастне забарвлення, що візуально виділяє його на тлі навколишньої місцевості. Маяки оснащуються сильним джерелом світла і, як правило, забезпечуються оптичними засобами для посилення світлового сигналу, щоб бути добре помітними і в нічний час.

Першим відомим маяком, який не зберігся до наших часів, був маяк Фарос в єгипетському місті Олександрія. Найстарішим існуючим маяком у світі вважається маяк в Ла-Коруньї в Іспанії, який був зведений у ІІ столітті.

Також сьогодні відзначається День професійного спікера.

Подія присвячена людям, які ледь не кожна дня дають коментарі для телебачення, радіо, інших недійних платформ, роблять публічні виступи.

Згідного одного з опитувань, 95% людей відчувають страх перед публічними виступами.

Ще одно дослідження показало, що на перше місце серед свої страхів люди ставлять страх смерті, а на друге – страх перед публічними виступами.

Тому, ще одна мета цієї події – подолати у людей страх перед публічністю, навчити їх вільно почувати себе під час ефірів те перед аудиторією. Для цього організовуються різноманітні заходи.

За церковним календарем сьогодні день пам’яті преподобного  мученика Дометія.

Чоловік народився у язичницькій родині, але вирішив присвяти своє життя служінню Господу.

Діометій був проповідником та богословом, вів аскетичний спосіб життя та тривалий час прожив у пустелі. За свою непохитну віру отримав дар зцілення та дивотворення.

Під час поновлення гонінь на християн за часів римського імператора Юліана Відступника Діотемія схопили, довго та жорстоко катували, а потім стратили.

Іменини сьомого серпня святкують Денис, Дмитро, Михайло, Петро.

Популярні

Новини по темі

7 серпня: День маяка, День професійного спікера

 • 39656 переглядiв

Hugo Boss продала свій бізнес у Росії компанії 'Стокман'

 • 32244 переглядiв

Трамп анонсував інтерв'ю з Ілоном Маском 12 серпня

 • 16547 переглядiв

Держдеп США пообіцяв Ізраїлю захист у разі нападу

 • 32412 переглядiв