ukenru
7-grudnya-den-mistsevogo-samovryaduvannya

7 грудня - День місцевого самоврядування

 • 36449 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Також сьогодні святкують Всесвітній день української хустки, Міжнародний день цивільної авіації. Віряни вшановують пам’ять Великомучениці Катерини, пише УНН.

День місцевого самоврядування

Саме завдяки місцевому самоврядуванню громадяни України мають змогу самостійно вирішувати питання, які мають місцеве значення. Основна одиниця в нашій країні – територіальна громада. Дату вибрано невипадково. Цього дня в 1990 році Верховна Рада ще тоді УРСР ухвалила Закон про місцеве самоврядування. Святкування події було запропоновано і затверджено президентом 2000 року.

Всесвітній день української хустки

Вона є символом свободи, патріотизму і любові. Запровадили свято активістки. Своєю метою вони ставили відродження українських традицій, донесення фактів про цей національний предмет гардеробу.

Міжнародний день цивільної авіації

Саме цього дня в 1944 році делегати 52 країн, які прилетіли до США на Міжнародну конвенцію з цивільної авіації, підписали Конвенцію про міжнародну цивільну авіацію, або Чиказьку конвенцію. Вперше Міжнародний день цивільної авіації відсвяткували на 50-десяту річницю підписання конвенції. В в 1996 році свято стає офіційно встановленим Генеральною Асамблеєю ООН.

День пам'яті Великомучениці Катерини

Найбільше моляться Великомучениці Катерині дівчата, бо вважається, що свята допомагає їм вдало вийти заміж. Народилася вона у сім’ї правителя Олександрії. Дівчина вирізнялася не лише красою, але й живим розумом. В 17 років вона сказала, що погодиться вийти замiж лише за того, хто перевищить її в красі, розумі і доброчесті. Багато юнаків прагнуло її руки, проте ніхто не зміг виконати умову.

Якось до Катерини прийшов старець і показав їй ікону Діви Марії з маленьким Ісусом на руках. Дівчині стало цікаво і вона попросила розповісти їй про християнство. З часом Катерина пустила віру в своє серце і почала розповсюджувати вчення серед людей. За своє захоплення Христом вона була схоплена, а потім і страчена.

Іменини

День Ангела святкують: Віктор, Григорій, Євген, Іван, Корній, Марк, Митрофан, Михайло, Олександр, Олексій, Полікарп, Порфирій, Прокіп, Симон, Теодор, Філофей, Філомен, Христофор, Августа, Катерина, Марія.

Українські Національні Новини

Суспільство