ukenru
66-klinik-dlya-abortiv-zakrilisya-u-ssha-pislya-rishennya-sudu

66 клінік для абортів закрилися у США після рішення суду

 • 145609 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Щонайменше 66 клінік у 15 штатах США припинили проведення абортів після червневої ухвали Верховного суду, яка скасувала конституційне право на цю процедуру, передає УНН.

Деталі

Інститут Гуттмахера, група, яка підтримує право на аборт, заявив, що раніше було 79 клінік, які пропонують аборти в 15 штатах, які запровадили суворі заборони абортів.

З того часу ця кількість скоротилася до 13 клінік, всі вони в Джорджії, які заборонили аборти після шести тижнів вагітності, ще до того, як багато жінок дізнаються, що вони вагітні.

Інститут повідомив, що 26 клінік у 15 штатах повністю закрилися, а 40 залишаються відкритими, надаючи послуги в галузі репродуктивного здоров'я, крім абортів.

Інститут Гуттмахера повідомив, що в 15 штатах проживає близько 22 мільйонів дівчаток і жінок репродуктивного віку - віком від 15 до 49 років - майже третина населення США, що складається з жінок репродуктивного віку.

Інститут повідомив, що у 2020 році було зроблено понад 125 000 абортів у 14 штатах, де аборти взагалі більше не доступні, та ще 41 000 в Джорджії.

Тим часом штати, де аборти залишаються законними, «наповнюються людьми зі штатів, де аборти заборонені, які шукають допомоги», йдеться у звіті.

Інститут передбачив, що «і без того ненадійна ситуація з доступом до абортів, ймовірно, продовжуватиме погіршуватися», оскільки загалом 26 штатів напевно можуть запровадити майже повну заборону абортів протягом року.

Українські Національні Новини

Новини Світу